לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אשה ועדות

שאלה:

אם אשה פסולה לעדות, איך קורה שבית דין יכול לפסוק כשאשה או נשים מעידה/ות שגבר היכה אותה/ן?

תשובה:

שלום וברכה,

מהתורה אשה פסולה לעדות, אבל תיקנו חכמים שבמקום שאין אנשים ואין אפשרות שיבואו אנשים ויעידו, מקבלים עדות מהאשה.

בהצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך חושן משפט הלכות עדות סימן לה סעיף יד:

תקנת קדמונים הוא  דבמקום שאין אנשים רגילים להיות, כגון בב"ה של נשים או בשאר דבר אקראי שאשה רגילה ולא אנשים, כגון לומר שבגדים אלו לבשה אשה פלונית והן שלה, ואין רגילים אנשים לדקדק בזה, נשים נאמנות. ולכן יש מי שכתב דאפילו אשה יחידה, או קרוב או קטן, נאמנים בענין הכאה ובזיון ת"ח או שאר קטטות ומסירות, לפי שאין דרך להזמין עדים כשרים לזה, ואין פנאי להזמין. והוא שהתובע טוען ברי