לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

ציצית בזמן השינה בלילה

שאלה:

שלום,
כידוע מצוות ציצית ביום ופטור בלילה, אך האם יש מעלה או שכר למצווה של הנחת ציצית בשינה ?
ניסתי לישון כמה פעמים עם ציצית, וזה גרם לי חוסר נינוחות בשינה ( אני נוטה לפעמים לחלום חלומות לא נעימים כאשר אני ישן עם ציצית)
תודה

תשובה:

שלום וברכה

ראשית, הראשונים [הרמב"ם והרא"ש] נחלקו, האם מה שלילה אינו זמן ציצית הכוונה היא כפשוטה, שבלילה אין קיום למצוה זו, או שהכוונה היא לבגד של לילה, ולפי זה אם אדם לובש בגד שרגילים ללובשו ביום, והוא לובשו בלילה, יהיה חייב בציצית, לשיטה זו אכן יש קיום למצוה זו גם בלילה.

כמו כן, לדעת האר"י הקדוש, השינה בציצית מסוגלת לשמירה מן המזיקים. לכן יש רבים שמקפידים כן לישון עם ציצית.

מה שהכי חשוב לדעת, זה שמי שאין לו טלית גדול בבוקר לברך עליה [למשל ילד או בן אשכנז שעוד לא נשוי שנהגו שאינו מתעטף בטלית], אם הוא ישן בציצית הוא בספק ברכות ולא יוכל לברך על אותה ציצית בבוקר, ולכן עליו להחליף לבגד אחר.

עכ"פ אם זה מפריע לך אין כל חיוב לישון עם ציצית, תישן איך שנוח לך ושיהיו חלומות נעימים ושינה מבריאה ונינוחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1