נדרים כפייתיים

שאלה:

בס״ד
שלום רב יש לי ocd כבר כמה זמן והיום נדרתי לאבא שבשמיים שאם אני אמצא את האשראי אני אקנה איתו רק אוכל ואני רוצה להשתמש באשראי גם לדברים אחרים אבל אני לא יודע מה לעשות כי אם אני אשתמש לדברים אחרים זה אולי אומר דברים רעים ושלא אכפת לי מהנדר

תשובה:

שלום וברכה

אם הנדר הזה היה כפייתי ולא רצוני ונובע מהקושי שלך, אז אין לו משמעות, אבל אם הקושי הזה לא בא לידי ביטוי אצלך בנדרים, אלא בדברים אחרים אז אין סיבה שהוא לא יחול, ויש חובה לקיימו או להתירו. תפרט יותר במה הקושי שלך בא לידי ביטוי וננסה להתמקד יותר.