מקח טעות במכירת דירה

שאלה:

אדם קנה דירה וחתם חוזה, בו הוא מצהיר שבדק את הדירה ואין לו שום טענות לא לבעלים ולא לעו"ד. כשפנה לבנק ע"מ לקבל משכנתא, התברר שבעיריה אין היתרי בניה לבנין זה היות והוא ישן (מלפי 60 שנה), ולכן קבלת משכנתא הפכה למשימה קשה מאד. הקונה טוען שזה מקח טעות, היות ולא רגילים לבדוק פרטים כאלה, וע"כ הצהרתו שהוא בדק את המצב המשפטי של דירה אינה תופסת. האם הוא צודק?

תשובה:

שלום וברכה,

קונה שהבחין בפגמים בדירה שלא היה ניתן לצפות עליהם מראש, אם זה מומים שנהוג לבטל את המכר, יכול הקונה לבטל את המכר, ולמרות שהצהיר שאין לו טענות מומים מול המוכר, אין זה סיבה לקיים את המכר, כיון שהמומים אלו ניתן לצפות בהם מראש, ולא ידע מהם, וממילא המחילה לא חלה עליהם.

כל דברינו אמורים רק אם אכן לא היה ניתן לצפות בהם מראש, וגם שהמומים הם מעכבים במכר ונהוג לבטל את המכר בגין מומים אלו.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן רלב סעיפים ז – ט.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זו גופא השאלה, האם העדר היתרי בניה בעיריה (שאינו מעקב לגמרי קבלת המשכנתא, רק מסבך את הענין) זה מום, ונאם אפשר לטעון עליו שא"א היה להעלותו על הדעת.

  2. אני לא בטוח שאנשים יורידו את העסקה בגלל העדרי התרי בנייה ויש אפשרות לקבל משכנתא אלא שצריך פרוצדורה ארוכה. צריך לבדוק את המציאות…