מלח – בישול בשבת

שאלה:

1. שאלה לגבי בישול מלח בשבת – האם אפשר להשתמש במלח שולחן רגיל על אוכל חם יד סולדת ( כאשר הינו גוש ) ואותה שאלה לגבי תבשיל שאינו גוש , אך הינו יד סולדת ( בשני המקרים הכלי הוא כלי שני או שלישי )
בפעם האחרונה שבדקתי עם משגיח במפעלי המלח בארץ , נודע לי שהמלח עובר שטיפה ואידוי קל – כלומר אינו מבושל

תשובה:

שלום וברכה

אף שלגבי מלח נחלקו הדעות בשו"ע שיח סעי' ט אם הוא מתבשל אפילו בכלי ראשון שהוסר מהאש, כיון שנהגו להחמיר בזה אפילו בכלי שני, כמבואר ברמ"א שם, יש להחמיר בזה גם בדבר גוש, ובזמנו כשיצא הספר ארחות שבת כתבו שהמלח בארץ מבושל ויש להקל בזה [ראה ארחות שבת פרק א סעי' ס] ולאחר מכן פירסמו מכתב בעיתון יתד נאמן שהתברר להם שזו טעות, וכדבריך, המלח אינו מבושל ויש להחמיר.