טלטול ספר תורה לצורך בר מצוה

שאלה:

האם ניתן להביא ספר תורה למקום מסויים למטרת טקס עליה קריאה בתורה.
הכוונה לבר מצווה ביום חמישי

תשובה:

אין להתיר טלטול ספר תורה לצורך חגיגה זו, אדרבה, יש ללכת ולערוך את החגיגה במקום שיש בו ספר תורה. לצורך חתן וכלה לפעמים התירו כי חתן דומה למלך, וגם זה רק כאשר יש בזה ענין מיוחד כגון שמחת שבת שבע ברכות במקום שאין ספר תורה, אבל חתן בר מצוה אינו דומה למלך ואין סיבה להתיר את טלטול הספר עבורו.

מזל טוב ורוב נחת.

מקורות:

ראה שו"ע סי' קלה סעיף יד ובמשנה ברורה שם פרטי דין זה.

הצטרף לדיון

תגובה 1