שמע ישראל

שאלה:

שלום כבוד הרב ובוקר טוב

יש לי שאלה לגבי ברכות שמע כלומר בסוף שמגיעים אני השם אלוקיכם אמת ויש עוד אחד השם אלוקיכם אמת

השאלה היא
יש ביזוי או כול דבר אחר שאני אומר פעמיים אמת שיצא לי טוב שהיה מדוקדק
לפעמים זה נשמע שאני אומר את המילה אמת אני בולע את האות הראשונה ?

תודה מראש

תשובה:

כשמתפללים בציבור לא אומרים פעמיים ה' אלוקיכם אמת, פעם אחת אתה אומר ופעם שניה החזן, רק המתפלל ביחיד והוא ספרדי אומר פעמיים.

לעצם שאלתך, את המילה אמת אם לא הצלחת לומר אפשר לומר פעמים, אבל האמת היא כי יש לדעת שזה סתם לחץ…. וזה מיותר!