פלג המנחה לשיטת החזון איש

שאלה:

איך אפשר לדעת מתי פלג המנחה לפי שיטת החזון איש ביחס לזמן צאת הכוכבים?

תשובה:

פלג המנחה הוא חלוקה של היום ל12 חלקים שווים, ההבדל בין שיטת הגאונים לחזון איש היא מאוד מינמלית, כי הגם שלפי החזון איש היום ארוך יותר ב20 דקות, בחלוקה לשעות זה יוצא דקה וחצי בערך לכל שעה, כך שאם פלג המנחה הוא שעה ורבע זמניות לפני הלילה, אנחנו מדברים על משהו כמו 2 דקות לפני הזמן של פלג המנחה לשיטת הגאונים. בהתאם יהיה החישוב לשיטת רבינו תם ששאלת בשאלה קודמת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. 1. לפי רבינו תם יש שתי שקיעות לכאורה, אז לפי איזו שקיעה?
    2. אם שיטת החזון איש נגזרת מתוך שיטת רבינו תם כפי שנהגו באירופה- גם לפי שיטתו יש שתי שקיעות לכאורה?
    3. פלג המנחה זה שעה ורבע לפני צאת הכוכבים או לפני השקיעה?