מעשר כספים מעיל לספר תורה

שאלה:

ליהודי יש ספר תורה בבעלותו – זה שנים מסר את הספר לשימוש בבית כנסת בו הוא מתפלל.
במהלך השנים, עקב השימוש הרב, הפך ה'מעיל' להיות בלוי ולא מכובד (יש עוד מעיל לימים נוראים).
כעת רוצה להכין מעיל חדש לספר זה.
האם רשאי לעשות זאת בכספי מעשר כספים?
מצד אחד הספר שלו, מאידך אין לו אישית צורך בזה, ורוצה לעשות זאת לכבוד בית הכנסת.
האם יהיה שונה בזה מאדם אחר? (מעבר לעניין הכללי של עדיפות להשתמש במעשר כספים ללומדי תורה)

תשובה:

לכאורה פשוט שכיון שהמטרה היא מצוה והספר משמש את הציבור בבית הכנסת, אפשר לפארוולנאותו ממעשר כספים.

בהצלחה