לימוד תורה של ילדיו או של חבריו?

שאלה:

בן משפחה קרוב
איש יראת שמיים
מזכה הרבים , מעביר שיעורי זוהר, תניא, הלכות
מחזק יהודיים רבים בעבודת השם.
החליט עם משפחתו לעבור לישוב דתי על מנת לחזק את בניו הקטנים בתלמוד תורה מהודר יותר בדרום הארץ.
העניין הוא שעצם העברתו לישוב אחר, יכולה לגרום לאחרים רבים ירידה בעבודת השם, ביטול תורה וכו׳
אני לא מנסה לשכנע אותו שיישאר, אבל הוא החברותא שלי מספר ימים בשבוע בפרט בשבת, מלמד אותי זוהר, ליקוטי מוהרן, הלכות, חסידות
אני חוזר בתשובה שנים בודדות וללוא עתים לתורה ממנו, ייתכן אמצא את עצמי (באופן אישי ולא על אחרים) מבטל תורה, או רק גורס ללא הבנה את התורה,
השאלה היא האם יש מקור בגמרא או בספרים שונים, שצדיק עוזב את עירו על מנת לחזק את לימוד בנו בישוב דתי אך עשרות יוכלו לבטל תורה או להתרחק מאבינו בשמיים בעקבות מעברו?

תשובה:

שלום וברכה

שאלתך כואבת מאוד אבל גם מורכבת מאוד, אין לה תשובה אחת! היא תלויה בהרבה מאוד משתנים וכל אחד שעומד בפני הדילמה הזו צריך ללכת לשאול אדם גדול מה לעשות. אני ודאי קטונתי בשביל לייעץ אבל גם צריך לדעת בדיוק את כל הפרטים, אינה דומה משפחה אחת לחברתה ומקום אחד למשנהו ועוד ועוד. בכל מקרה כדאי מאוד לפנות לאירגון לב לאחים האיזורי, ולבקש מהם שיגבירו פעילות וישלחו אברכים ללמוד איתכם שם, הם עושים זאת בכל הארץ, בכל מקום שיש ביקוש, וכדאי מאוד לנסות.

בשורות טובות.