לבישת הבגדים

שאלה:

שלום רב.
האם יש ללבוש את הבגדים תמיד קודם מצד ימין או שרק בלבישת הבגדים בבוקר ?
תודה .

תשובה:

בכל פעם שמתלבשים. הנושא הוא כבוד הימין ואין לזה קשר דוקא עם הבוקר.

מקורות:

משנה ברורה סימן ב ס"ק ד: לחוץ – ויראו תפירות המגונות ואמרי החלוק ויתגנה בעיני הבריות ואם לא נזהר והפך אם ת"ח הוא צריך לפושטו ולחזור ללבשו כדרכו שלא יהיה בכלל משניאי ח"ו ושאר כל אדם אין צריך ולתפלה אפילו כל אדם צריך לפשטו וללבשו כדרכו שראוי אז להדר בגדיו כמבואר בסימן צ"א. טוב שישים שני צדי המלבוש ביד ימינו וילבש הימין ואח"כ השמאל ויכוין כי הכל נכלל בימין ומן הימין בא לשמאל. כתב הרמב"ם מלבוש ת"ח יהיה מלבוש נאה ונקי ואסור לו שימצא בבגדו כתם או שמנונית וכיוצא בהם. ולא ילבש לא מלבוש שרים שהכל מסתכלים בהם ולא מלבוש עניים שהוא מבזה את לובשיו אלא בגדים בינונים נאים ע"ש עוד:

וראה בפסקי תשובות שם באות ד שכתב שכמו נוהגים להקפיד להקדים תמיד בכל סוגי הבגדים לבישת צד ימין קודם לשמאל, וכדכתב המשנה ברורה, וגדולי הדורות הקפידו מאוד שכמו כן כפתורי הבגדים יהיה באופן שימין הבגד על שמאל מטעם הנ"ל להגביר ימין על שמאל, וכן לשנות ממנהג העכו"ם שהשמאל גובר על הימין. וכן בשאר ענינים יש להקדים ימין על שמאל ולהחשיב הימין כגון ברחיצת הגוף וספרי קודש ושאר דברי קדושה שיש לקחתם ביד ימין.