שמחת בר מצוה של נכד בתוך שנת אבל

שאלה:

האם מותר לסבא/סבתא תוך שנה על או"א להשתתף בשמחת בר המצוה (בתאריך) לנכדם ולשמוע מוזיקה ולרקוד, ע"י הערמה של מלצרות?

תשובה:

אינני יודע אם להתיר מוזיקה, אולי רק אם בקהילה שלכם זה ממש בושה וצער לילד אם אין מוזיקה כזו. בשמחת בר המצוה של בני בכורי היה סבי ז"ל באבל על אחיו, אז עשינו בלי מוזיקה והיה שמח ויפה.

רוב נחת ובשורות טובות.

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. יש בסיס לזה במהרשד"ם, אבל בדרך כלל משתמשים בזה לחתונה. מוזיקה בבר מצוה בדרך כלל פחות קריטית. אפשר אגב גם לשלב נניח להביא איזה תקליטן לשעה אחת ואז הסבא בחוץ וכדומה.

  2. בגשר החיים פכ”א עמ’ קפו כתב להקל לאח ואחות של החתן כאשר הם אבלים לשמש כמלצרים ולאכול ביחידות על פי דברי הרמ”א שצא,ג, ויש שכתבו באופן זה להתיר אף לאכול בסעודה, ראה מהרשד”ם חלק יו”ד סי’ רב, אך הרבה אחרונים (בית מאיר זרע אמת ועוד) חולקים עליו וכן משמע בדברי הרמ”א שם, ולכן ראוי לאכול ביחידות.