שכר ועונש אצל הגוים/ חלב אחרי בשר לאדם מצונן

שאלה:

שלום רציתי לשאול שתי שאלות לא קשורות:
1.ליהודי ב"ה יש חובות וזכויות, כאשר הוא עוקף יהודי אחר בתור, הוא עובר על ואהבת לרעך כמוך , ואם הזיק אולי בעברות נוספות.
ומפסח וחילול שבת ועריות ועוד היהודי נזהר! כי עונשם חמור! יש לו תורה שמדריכה אותו.
אבל הגוי מה חלקו בכך, אינו יכול לפנות לרב לשאול , כבוד הרב עקפתי בתור גוי אחר, מה העונש שלי, מה הכפרה שלי?
יוצא שהגוי נשאר רק אם תובנות בסגנון של " לא יפה עשיתי, הייתי לא מנומס, הייתי לא תרבותי , כעסו עליי, שילמתי מחיר" אבל מעבר לזה אין לו מושג על ההשלכות הרוחניות של מעשיו. ככה נראה. האם זו הסתכלות מדוייקת?

2.האם אדם מצונן שיש לו קצת חולשה/חולשה בינונית באה והולכת , יכול לאכול חלב שעה אחרי אכילת בשר?

תודה!

תשובה:

שלום וברכה

1. אכן נכון! אנחנו נבחרנו להיות עם ה', להיות מודרכים על ידו על כל צעד ושעל, ואומות העולם אין להם דבר נפלא ויקר זה.

2. אין שום סיבה להקל, יש היום כל כך הרבה שפע ומיגוון של מאכלים שזה כלל לא דחוף לאכול דווקא חלב עכשיו.

רפואה שלמה.