סעודת שבת לאשה שאסורה באכילת גלוטן

שאלה:

שלום
חולת קרוהן שנאסר עליה לאכול לחלוטין גלוטן – כיצד תקיים החובה לקבוע סעודה על הפת בשבת/ חג או שפטורה במצבה

תשובה:

שלום וברכה

ברור מאליו שאם הגלוטן אסור עליה היא אוכלת רק מאכלים ללא גלוטן ואינה חייבת באכילת פת בשבת. אלא שיש בזה דרגות שונות, יש כאלו שמותר להם לאכול לחם משיבולת שועל שאין בזה כמעט גלוטן וכיוצא בזה. יש גם לחם חיטה ללא גלוטן, לפי הענין ולאחר התייעצות עם הרופא המטפל.

רפואה שלמה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. א. למיטב ידיעתי יש סוגים של לחמים שאין בהם גלוטן בכלל (למשל מקמח כוסמין).
    אני יכול לתת טלפון של אחת שעוסקת בזה כבר שנים.
    ב. לגבי קידוש במקום סעודה, שמעתי פעם שאדם כזה יוצא ידי חובה בירק או בדברים שרגיל לאכול במקום לחם.

  2. תגובה ל י.נ : טעות בידך לגבי קמח כוסמין (אולי אתה מתבלבל עם קמח כוסמת..). בכל 5 מיני דגן (חיטה,שעורה,שיבולת-שועל, כוסמין ושיפון יש גלוטן).