מצות בפסח שני

שאלה:

בס"ד
שבוע מבורך!
1. ידוע לי שיש מנהג לאכול מצות בפסח שני כלומר בי"ד אייר. האם ראוי לאכול ביום יד אייר עצמו או במוצאי י"ד שהוא ליל ט"ו?
2. אם אני רוצה לאכול לביבות ממצה, אני יכולה לקחת חצי מצה, לברך עליה המוציא, ואז לאכול גם את הלביבות ? כלומר ברכת המוציא על המצה הרגילה חלה גם על הלביבות?

תשובה:

אלו שנהגו לאכול מצות עושים זאת ביום י"ד באייר בעצמו אבל אין חיוב כזה.

יש לאכול כזית מהמצה ורק אחר כך לאכול מהלביבות, כי הן עצמן זה ספק מה מברכים עליהן ומאוד תלוי באופן ההכנה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. ראיתי שהעירו (דומני שראיתי זאת בלוח דבר בעיתו) שאכילת המצה ביום י”ד זה נגד הסברא שכן הפסח הרי היה נאכל בלילה. ביום זה היה רק ההקרבה