תרומות ומעשרות מגידולי מים / שמיטה בגידולי מים

שאלה:

שלום לכבוד הרב!

גידלתי בצנצנת נבטים של ברוקולי (גידולי מים ללא חול)

ושניסיתי לקרוא קצת על איך עושים תרומות מעשרות הלכתי לאיבוד.
קראתי שמצד אחד לא צריך לברך עליהם ושיש מעשר ששמים בצד עוטפים זורקים לפח קראתי שצריך לתת לכהן ולוי, ומשהו שצריך לחלל על מטבע ,

בקיצור אשמח לדעת בצורה מסכמת איך אני יוכל לאכול מהנבטי ברוקולי שלי מבלי לעבור על איסור טבל או משהו כזה?

שבוע נפלא:-)

תשובה:

שלום וברכה

אכן ההפרשה היא ללא ברכה, כפי שביארנו כאן.

יש שאסרו לגדול גידולי מים בשמיטה, חשוב לדעת זאת, ראה כאן.

על סדר הפרשת תרומות ומעשרות ראה כאן. לקראת הסוף הנוסח המלא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום שוב לכבוד הרב!
    א. תודה רבה על התשובה

    ב. רציתי לשאול אם קונה את הזרעים של הנבטי ברוקולי מחוץ לארץ ומגדל אותם בארץ בין גידולי מים/אדמה (לא בשנת שמיטה) האם זה היה גם מחויב בתרומות ומעשרות?
    כלומר תרומות ומעשרות זה על עצם הגידול בתוך ארץ ישראל, או שהפרי או הירק באו מארץ ישראל?