שמירת הברית והעיניים

שאלה:

שבוע טוב כבוד הרב
האם כבוד הרב יכול לכתוב חיזוקים בנושא שמירת העיניים והברית וגם להסביר על חומרת העוונות

תשובה:

הדבר הכי חשוב לדעת, בעיקר לך אבל בכלל, שיש לנו שתי חובות שונות, ובעצם יש לנו להזהר משני ענינים שונים: האחת, היא החובה לשמור על העיניים, לא לגלוש באינטרנט שאינו מסונן ובודאי לא טלויזיה וספרות לא כשרה והסתובבות במקומות שאינם ראויים, אבל החובה השניה חשובה לא פחות! היא לא להכנס לחרדות בענין זה ולא לעסוק בו בכלל! שומרים על העיניים נורמלי וזהו. אם קורה משהו אז קרה וזה בסדר. לא חוטאים במזיד חלילה אבל גם לא חושבים על מה שהיה, חיים כמן בן תורה, ויחד עם זה עובדים את ה' בשמחה ובנעימות. בורא עולם מכיר אותנו וגם את החולשות שלנו ומצפה מאיתנו רק להשתדלות, לא לחרדות. ובכלל העיסוק בענין זה דומה לעיסוק בביצה עכורה, לא מבוססים בבוץ. זה בכלל לא נושא בשבילך.

שבוע טוב ומבורך.