ניתוח בתשעת הימים

שאלה:

אשה שצריכה ניתוח להצלת מיתרי הקול, אין דחיפות מיידית, הניתוח כרוך בהרדמה כללית, הרופא המומחה שנקבע לה יכול או בתאריך ג' מנחם אב או קרוב לחגים, יש לציין שתקופת השיקום היא כמה שבועות שבהן היא אמורה לנוח. אם היא לא תעשה זאת בתחילת חודש אב, בתקופת החגים היא לא תוכל להכין צרכי ובישולי החג מה עליה להעדיף?

תשובה:

קשה לי לייעץ בענין זה, יש עדיפות לא לעשות ניתוח בתשעת הימים, מהבישולים אני פחות מוטרד, אפשר לבשל בשרים ועוד לפני כן ולהקפיא ולגבי השאר אתה תעזור לה… אמנם אם היא תפסיד את תפילות הימים הנוראים ואת שמחת החג, יש להקל ולעשות בתשעת הימים, וזכות התפילות והחגים הקדושים תעמוד לה להצלחה בניתוח בעז"ה.

מקורות:

קובץ מבית לוי עמ' כ"ה וספר שלמי מועד פרק צ' בשם הגרש"ז אוירבך זצ"ל.