גיזום שיח הדס בשביעית

שאלה:

אם יש לי שיח הדס בגינה, והשיח מפריע לעוברים ושבים, מותר לי לגזום אותו? ובמידה שמותר, מה דין ההדסים שגזזתי?

תשובה:

ככל שניכר בגיזום שהוא לא להשבחת האילן אלא לפינוי מקום למעבר, אין איסור בשביעית. למשל, כאשר אתה גוזם רק בצד אחד ולא בצד השני וכיוצא בזה. העיקר שיהיה ניכר היטב שזה אינו גיזום מקצועי והמטרה היא לא לצורך האילן.

כאשר ההדס ניטע לריח זה יותר בעייתי כיון שיש בענפיו קדושת שביעית ואז יש בעיה של הפסד, אבל אני מניח שזה לא המקרה.

מקורות:

ראה משפטי ארץ פרק ד סעי' כו. על גיזום לנוי נחלקו הדעות, ראה השיטות בזה בס' משפטי ארץ פרק ד סעי' יט.