רמז למשפטי נירנברג במגילה

שאלה:

ראיתי שיש מגילות אסתר מודפסות שהאותיות הזעירות הן תש"ז וראיתי אחת שהאות ז' לא זעירה , מה הגרסא הנכונה?

תשובה:

הרמז שאתה רומז אליו הוא בכך שת' של פרשנדתא ש' של פרמשתא זעירות, וו' של ויזתא גדולה, ביחד תש"ו ויש שראו בזה רמז למשפטי נירנברג שנעשו בשנה זו.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. סופר-סתם
    יהודי-אורתודוקסי
    ירא-שמים,
    -רשם לי
    את התשובה הזאת
    לגבי מגילת-אסתר:
    6 אותיות חריגות
    בכל-מגילת-אסתר:
    3 זעירות: תש"ז.
    ת' שב-פַּרְשַׁנְדָּתָא.
    ש' שב-פַּרְמַשְׁתָּא.
    ז' שב-ויזתא.
    3 רבות/גדולות: חו"ת.
    ח' שב-חור.
    ו' שב-ויזתא.
    ת' שב-ותכתב.

    אתם מכירים אחרת ?

  2. התכוונתי לשאול האם הנוסח בו יש את שלושת האותיות הזעירות הללו (תשז) הינו הנוסח כל המגילות כתובות היום , והאם הנוסח הזה היה המקובל גם בעבר .
    כי הבנתי שיש נוסחים קצת שונים ורציתי לדעת מה היה הנוסח המקובל