קבלת סלי מזון לחמתי בזמן שאנחנו גרים אתה

שאלה:

שלום הרב
מצבה הכלכלי של חמתי הוא לא הכי טוב, ולכן היא מקבלת סלי מזון.
לאחרונה עברנו לגור איתה וסיכמנו איתה שאנחנו קונים את המזון.
במשך הזמן שמתי לב שהיא עדיין מקבלת סלי מזון.

אמרתי לה שתבטל את זה כי אנחנו קונים את המזון ואין צורך בסלים.
והיא קצת כעסה עליי שאני מתערב בעניינים לא שלי.

רציתי לדעת האם מותר לי להשתמש בזה, או לאכול מהאוכל שהיא מכינה עם זה?
בנוסף האם מה שהשתמשתי זה גזל ועליי להחזיר?

תשובה:

שלום וברכה

לדעתי אין לך להתערב בזה ואסביר.

הנושא היום של "עניים" הוא מורכב, אין היום אדם רעב ללחם ממש, אלא שיש אנשים עם קשיים שונים, כלכליים בריאותיים ואחרים, שכדי להקל מהם את המשא נותנים להם כסף, קצת יותר רווחה כלכלית, ותשומת לב נותנת להם לצוף. לכן, גם התחושה הזו שיש לה משלה והיא לא נזקקת לך, שזה כבר דבר גדול. היא יודעת שלא הכל היא אוכלת ממך, וגם בכלל התחושה של הבטחון שגם אם תלך יש לה משהו וכו', זה גם סיבה לתת לה סלים אלו, וזה בסדר. גם לעזור לך לפרנס את חמותך זה גם דבר חשוב, זה לא קל לך תמיד מן הסתם ומותר להשתתף איתך בזה…

בשורות טובות ושבת שלום.