נישואי כהן עם לא מיוחסת

שאלה:

שלום רב
האם בת שמעון שבן לגוי, דהיינו שסבא שלה מצד האבא הוא גוי אינו יהודי, יכולה להנשא עם כהן, מדובר בבחורה שכבר כמה שנים מנסה להתחתן ועכשיו נפל בידה השידוך הזה.
לדעתי אין איסור בזה אך ברצוני לקבל מקור מדוייק אם זה לא יהווה הפרעה לכבוד מעלתכם.
תודה רבה ויישר כח.

תשובה:

שלום רב,

לצערי אני לא מכיר מקור מדויק. אבל זו הלכה פשוטה. בקידושין עח הובא מחלוקת תנאים איזה אישה ראויה לכהן, לדעת רבי יהודה אם היא בת גרים היא אסורה ולדעת רבי יוסי כל שהורתה בקדושה מותרת לכהן. ומעבר לכך יש נידון האם בת גוי מותרת לכהן או לא. גם בזה יש מחלוקת ובפשטות לדעת רוב רובם של הפוסקים זה דין דרבנן, ונפסק שלכתחילה לא תנשא ובדיעבד אם נשאת בשוגג לא תצא (ראה סי' ד' ובפתחי תשובה שם). אבל אם רק האבא הוא בן לאב לגוי פשוט וברור שאין בזה כל בעיה.