מטחנת קמח ביתית

שאלה:

מטחנת קמח ותבלינים, העץ טופל בשמנים מן הצומח (לפי הכתוב) האם יש חשש כלשהו שנמרח שומן מן החי או כל חשש אחר? להלן המטחנה המדוברת: https://komo.bio/fidibus-classic/

תודה!

תשובה:

החשש שהזכרת אין לו סיבה, אבל אינני בקי כדי לומר שאין שם בעיות כשרות אחרות, באופן כללי כדאי להקפיד לקנות את כל המוצרים בכשרות מהודרת וכך לא נכנסים לשום חששות. אמת שבארץ ישראל הבעיות בסוג זה של מזון חמורות יותר אבל בחו"ל יש חששות ומה כבר הרווח? לא כדאי להכנס לספקות.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כן מדובר על מטחנת קמח ביתית, היא עשויה מעץ מבחוץ ואבן מבפנים, השאלה שלי אם הם כותבים שהם מורחים את העץ בשמנים צמחיים האם יש לחשוש לגבי זה?

    תודה רבה ושבת שלום!