אי סדר במחזור בימי הנקה

שאלה:

שלום רב לכבוד הרבנים.
אשתי לפני כחצי שנה ילדה ב״ה והיא מניקה עדיין .קרה שבחודשים האחרונים היא טבלה ויומיים אחרי הטבילה ראתה שוב דם מחזור . האם יכול להיות שהיא מקבלת מחזור כל שבועיים ? זה מאד מטריד אותנו ואנו חוששים שזה משהו שיחזור על עצמו אין לנו אפשרות לחיות חיי אישות וכמובן זה מפריע לנו מאד. תודה רבה ויישר כח .

תשובה:

שלום וברכה

זו תופעה מצויה בהנקה, בדרך כלל הנקה חלקית, שגורמת להפרעה הורמונלית וחוסר סדירות של הפרוגסטרון, תפנו לרופאת נשים שתבדוק זאת ואפשר לסדר בקלות בעזרת ה'. במקרי קיצון שלא מסתדר יש להפסיק את ההנקה ולעבור לתחליפי חלב. חצי שנה להניק זה כבר בסדר גמור. גם אם אינה מניקה זו הנקודה, ומומלץ לפנות כנ"ל.

מזל טוב ורוב נחת.