תיקון מזגן בשכירות דירה

שאלה:

על מי מוטל תיקון המזגן או קניית מזגן חדש, על השוכר או המשכיר?

תשובה:

שלום וברכה,

אם היה מזגן בתחילת השכירות, המשכיר חייב לתקן את המזגן או לקנות חלופי – אם צריך. וכל הוצאות תיקונים מוטלים על המשכיר.

אם בתחילת השכירות לא היה מזגן לא ניתן לחייב את המשכיר להתקין מזגן או לתקנו, אא"כ דובר בפירות שהמשכיר יתקין מזגן.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע סימן שיד מבואר שכל הדברים שהם מעשה אומן והם עיקר גדול בישיבת הבתים והחצרות מוטלים על המשכיר. במזגים לא ניתן לקבוע שזה כלל גדול בישיבת הבתים והחצרות, ויש דירות מושכרות ללא מזגן והשוכר לוקח מתקין את המזגן לתקופת השכירות, לכן אם לא היה מזגן לא ניתן לחייב את המשכיר. אבל אם היה מזגן בדירה בתחילת השכירות הרי זה כאילו התנו שהמזגן הוא חלק מהשכירות, כיון שמזגן הוא דבר מאוד חיוני בבית, ולכן אם היה מזגן בתחילת השכירות, מוטל על המשכיר לתקנו או להחליפו.