שעות שהקציבו לסגנית בבית ספר

שאלה:

שלום כבוד הרב,
הייתי בשיחה אצל המנהל בקשר לתפקיד הסגנות . הוא ציין בפניי כמה דברים ורציתי לבדוק שאין חשש גזל:
1. המנהל טען שיש הרבה דברים שהוא יכול לתת מעבר לשכר הבסיס. כמו למשל לתת לי תקן של מחנכת בנוסף לסגנות למרות שלא אתפקד כמחנכת . יש לו תקנים והוא לא צריך את כולם כנראה ולכן יכול לתת את התקן לי . בנוסף יש לו שעות נוספות שיכול לתת כתוספת למשכורת.
2. אמר שזה לא משנה מה כמה שעות הוראה צריך שיהיה בסגנות , כמה פרטני וכו' כי הוא רוצה לבנות לי מערכת שתתאים לצרכי בית הספר אז הוא יקבע את השעות בהתאם למה שחושב שיהיה הכי נכון.
3. אמר שתפקיד סגנות זה 100% משרה אך בכל זאת יום הלימודים מסתיים ב 14:00 ושזה בסדר שאמשיך את העבודה מהבית ולא חייב מבית הספר . השאלה בנוסף כאן זה האם אני אהיה מחויבת לעבוד מהבית ממש כל יום עוד שעות כדי להגיע ל 100% משרה או שאם סיימתי את עבודתי באותו יום ב 14:00 אני לא מחוייבת לעבוד מהבית .
מציינת שהמנהל דתי ירא שמיים ולא נראה לי שמנסה לעשות קומבינות אלא שהוא יכול לשחק עם המשאבים שניתנים לו כראות עיניו .
4. במידה וחמתי השתמשה במגבונים של ילדה שהיא מטפלת בה לשימוש של בתי . אמרתי לה שאולי אחזיר לילדה מגבונים שלא יהיה גזל אבל היא לא רצתה . יש פה גזל? . נראה לי שהשתמשה במגבון או שתיים אולי יותר אך לא בטוחה והייתה פעם נוספת אם לא טועה שלקחה מגבון לשימוש בתי .
יש לחשוש לגזל ?
תודה מראש לרב

תשובה:

שלום וברכה,

1. כפי שכתבת בשאלה שיש זכות למנהל לשחק עם המשאבים כראות עינו כדי לתועלת הבית ספר, ובוודאי שהתנאים הטובים שהעמיד לך הוא לצורך ניהול תקין של הבית ספר, ולכן אין כאן חשש של גזל.

2. כאשר סיימת את עבודתך בשעה 14:00 אין צורך לעבוד בכוח עוד בבית. רק אם צריך עוד עבודה מוטל עלייך להשלים בבית.

3. אין חשש בגבון אחד או שניים זה דבר שאין דרך להקפיד ומותר לקחת גם ללא רשות.

בהצלחה.