נסיעה במונית שלא מפעילה מונה

שאלה:

האם יש בעיה ליסוע עם נהג מונית מחברה מסוימת שמציע נסיעה בלי מונה או שיכול להיות שגוזל בזה את החברה.

תשובה:

שלום וברכה,

הנהג משלם תשלום חודשי קבוע לחברה ומקבל מהם נסיעות. ולכן נהג מונית שלא מפעיל מונה לא מפסיד לחברה שלו כלל. נהג שלא מפעיל מונה לא משלם מס על הנסיעה, וזה לא קשור לנוסע אם הנהג משלם מס או לא, ולכן אין מניעה הלכתית מצד הנוסע לנסוע במונית שלא מפעילה מונה.

בהצלחה.