כתיבת ביקורת באינטרנט

שאלה:

הייתי במקום מסוים ומאד מאד התאכזבתי מהשירות, בלשון המעטה.
וכתבתי עליהם ביקורת באינטרנט שאנשים יידעו, יש בזה בעיה?
כמו כן הגענו לצימר והבעל בית היה נוכל, עבד עלינו בכל מה שיכל, קמנו ועזבנו, חשבתי שנכון לכתוב, כדי שאנשים אחרים יידעו…
לדוגמה אני עכשיו מחפשת צימר לקיץ ומאד חשוב לי לראות מה אנשים אומרים על המקום.
יש בזה בעיה של לשון הרע? אני חושבת שזה ממש לתועלת, שלא ייפלו עוד אנשים בפח!!
תודה נראש

תשובה:

שלום וברכה,

כתיבת ביקורת באינטרנט זה לשון הרע לתועלת, אבל צריך מאוד להיזהר בלשון הרע לתועלת שיתקיימו התנאים שכתב החפץ חיים. ולכן לפני שכותבים צריך לחשוב טוב שהביקורת תהיה צודקת ולא מוגזמת.

בהצלחה.

מקורות:

החפץ חיים בכלל י התיר לשון הרע לתועלת בהתמלא שבעת תנאים. ואלו הן: 1. שיראה בעצמו ולא ששמע מאחרים. 2. שלא יחליט מהר שהשני פעל שלא כדין, אלא יתבונן היטב האם השני עשה עוול. 3. שיוכיח את החוטא תחילה בלשון רכה. 4. שלא יגדיל את העוולה יותר ממה שהיא. 5. שיתכוון לתועלת ולא לנקמה או שנאה. 6. אם יכול לסבב שתגיע התועלת בצורה אחרת. 7. שלא יגיע לו נזק יותר מכפי הדין.