כיבוד הורים

שאלה:

שלום: אמא שלי לא מסכימה שאבוא להתארח אצלה בשבתות. בנימוקים שונים: שקשה לה לארח, או שמסוכן מבחינה בטחונית ואפילו שאני אומר שאביא את האוכל היא אומרת לא. כאשר כן מזדמן לנו להגיע, היא מאוד שמחה. השאלה שלי: האם מותר לי לבוא בניגוד לרצונה? איפה יש יותר כיבוד אם: לבוא או להמנע?

תשובה:

אינני מכיר מקרוב כדי לייעץ, אבל בגדול ברור שאי אפשר להכרח אותה לארח כשהיא לא רוצה… רצונו של אדם זהו כבודו…

תנסו לנתח יחד למה היא לא רוצה ומה יכול לגרום לכך שכן תרצה אבל ליפול עליה בהפתעה נגדד רצונה לא נראה לי נכון…

שבת שלום ובשורות טובות.