לתרומות לחץ כאן

כבד כבוש

שאלה:

נשאלתי משוחט שהביא כבדים טריים הבייתה בכדי לצלותם. אחרי כ36 שעות הוא רואה בתחתית השקית הרבה נוזל האם יש לחוש שהכבד נכבש בדם ולא יועיל לו צלייה

תשובה:

לכאורה אכן יש כאן חשש. שמעתי ממומחה הכשרות הרב שטיינברגר, שההמלצה היא לארוז את הכבד הטרי בתוך אריזה עם תחתית סופגת, וכך לא יצטברו נוזלים שעשויים להוות כבישה.

למעשה, התייעצתי בענין עם הגר"נ אברג'ל רבה של קהילת האברכים בנוה יעקב ובאחוזת ברכפלד, והשיב כך: למנהג הספרדים שפוסקים כשו"ע בסי' עג שמעיקר הדין אין כבוש בכבד, ודאי יש להקל לצלותו, אבל גם לאשכנזים יש להקל כיון שמדובר במקום הפסד, אבל בצלייה ולא בבישול.

הצטרף לדיון

2 תגובות

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל