שאלה:
שלום כבוד הרב.
חתכתי בצל בסכין בשרי והכנסתי למעבד קוצץ פרווה.
האם המעבד נחשב בשרי?
והאם הבצל שנכנס לבישול בסיר פרווה נחשב בשרי או פרווה
תודה
תשובה:
בענין זה נחלקו הדעות: דעת המגן אברהם סי’ תנא ס”ק ל שכאשר חותכים בצל חריף, הבצל לא רק מושך טעם מהסכין אלא גם מבליע בו מטעמו, וממילא הוא נהיה כדין הבצל והבלנדר – המעבד מזון, נעשה בשרי. אולם, האבן העוזר חולק וסובר שהוא רק בולע ולא מבליע, וכדבריו פסק בשו”ת מהרש”ג ח”ג סי’ לט. לכתחילה יש לחשוש לדעת המג”א ובדיעבד יש להקל, אבל ודאי אסור לטחון יחד וגם לא לעשות כן לכתחילה. לספרדים יש להקל יותר כאשר הסכין אינו בן יומו ולדעת הגר"ע יוסף ספרדים לא חששו בזה לדין חריף.
בקיצור לכתחילה אין להכניס ואם נכנס לכתחילה ראוי להגעיל, ואם קשה הוא עדיין פרווה.