שמירת נגיעה גבר מאישה מאיזה גיל?

שאלה:

שלום וברכה,

ראיתי שכתוב במקום מסוים שילדה כבר מגיל 3 דינה כאישה ואסור לגבר לגעת בה. האם יש אמת בדבר?

תודה רבה מראש

תשובה:

מגע של חיבה אסור בכל ילדה זרה הנמצאת בגיל בו היא ראויה לביאה, כלומר גיל שלוש ומעלה.

מקורות:

רמב”ם (איסו”ב פכ”ב ה”י) ושו”ע (אה”ע סי’ כ”ב סעיף י”א).

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. המקורות הנל הם לעניין ייחוד
    רמבם
    ״תינוקת מבת שלש ולמטה ותינוק בן תשע ולמטה מותר להתייחד עמהן. שלא גזרו אלא על ייחוד אשה הראויה לביאה ואיש הראוי לביאה:״
    שוע:
    ״תינוקת שהיא פחותה מבת שלש ותינוק פחות מבן ט' מותר להתייחד עמהן שלא גזרו אלא על יחוד אשה הראויה לביאה ואיש הראוי לביאה״