שיפוץ דירה באבלות

שאלה:

אני בשנת אבל לאחר מות אימי ז"ל קיבלנו סכום כסף אני רוצה לשפץ בבית מספר דברים שקשורים לרצונה של רעייתי שדרוג המטבח(בן 30 שנה)
צביעה של הבית שיפוץ חדר הרחצה ולהתאים אותו למוגבל בניידות ( אני נכה פוליו) כמו כן רעייתי סובלת מסכרת ויש נופשונים שמלווים בסדנאות בריאות האם אני יכול להצטרף כי היא לא תיסע לבד תודה

תשובה:

לגבי שיפוץ הדירה, ככל שזה נדרש למגורים, ולא סתם לנוי, כמו התאמה לנכה זה ודאי מותר, אבל מה שרק ליופי יש לדחות לאחר השנה. הפוסקים דימו דינים אלו למה שנתבאר בסי’ תקנ”א לענין אבילות בתשעת הימים, וכשם ששם נפסק שאסור לשפץ שלא לצורך מגורים, כך יש לנהוג באבילות, ועי’ בשו”ת נשמת ישראל חלק ב’ עמוד תמח שהביא כמה פרטים בדין זה. וראה כאן כמה פרטים בדין הבנייה בתשעת הימים והוא הדין לענין שנת האבילות.

אפשר לנסוע לנופשון.

בשורות טובות