מתנה בקבוק שמן זית בהכנה עצמית מיהודי לא ירא שמיים

שאלה:

שלום רב לכם חכמי תורה,

קיבלתי היום בקבוק שמן זית מיהודי לא שומר מצוות. השמן הופק ממקור לא ידוע, יש בו ספק שמירת שמיטה ומכירת חמץ.

כיצד לנהוג בבקבוק?
מסירה לגוי/לזרוק (וכיצד?)

תודה ראש על הסיוע עם תורתכם.

תשובה:

מכירת חמץ לא נראה רלוונטי לנושא, לגבי שמיטה גם מעיקר הדין שמור ונעבד מותר בשמיטה, בעיקר אם יש הפסד משמעותי? [כאן אין] אף שיש חולקים, אבל יש בזה גם חשש ערלה, אני לא הייתי משתמש, פשוט זורק, לא מדובר במשהו יקר במיוחד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אפשר לשאול את היהודי הזה כמשיח לפי תומו כמה שנים הוא כבר מפיק שמן זית והאם הוא מדי פעם נוטע עצים חדשים כדי לעשות יותר שמן זית, לא? (או כל שאלה עקיפה אחרת)