דחיית טבילה מפני הבושה בפירסומה

שאלה:

ליל שבת מגיע משפחה לבקר אותנו ומאוד קשה להסתיר את הטבילה וגם בלילה יהיה חמותי בבית אם אפשר לדחות את ליל הטבילה למוצאי שבת

תשובה:

שלום רב.

באופן כללי לא דוחים את הטבילה אף בהסכמת הבעל, ויש בזה כמה טעמים (כמובא כאן), ואף אם בני משפחה מצומצמים יכולים לדעת מהטבילה, אין זה סיבה כדי לדחות את הטבילה. אמנם לדעת הגרי”ש אלישיב זצ”ל אפשר לדחות טבילה גם כדי למנוע פרסומה מיחידים מבני המשפחה, אך יש לדון בזה כל מקרה לגופו ובכל מקרה, אם אכן הדבר כרוך בבושה רבה יש להקל, בפרט אם יש לכם כבר בן ובת.

ברכה והצלחה