בגד עם כיתוב – פתיחתו בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרבנים.

לפעמים, יש בגדים שמסומנים עליהם מילים, וכאשר לובשים בגדים מסוג זה, קורה שהמילים הללו מתעוותות או הופכות בלתי קריאות.
מקרים כאלו קיימים גם לגבי פרוסות הספרים, שעלולים להיות מסומנים בכמה מילים (בשמות משפחה למשל), ואז המילים האלו גם כן יכולים להיות הופכות בלתי קריאות.

האם יש בעיה של "כתיבה" או "מחיקה" אם משתמשים בבגדים או בספרים האלה בשבת?

תודה מראש.
כל טוב.

תשובה:

לגבי בגד שמתעוות מחמת הלבישה ודאי אין חשש, פרוסות הספרים לא הבנתי מה זה?

הארכנו לבאר הכל כאן במקרה דומה, עיין שם.