שאלה ממונית בכניסה למקווה

שאלה:

שלום וברכה
היום באתי לשלם ולהכנס למקווה, ובחור ישיבה בן 18 אומר לי שנתקע לו הכסף במכונה כי הוא הכניס חצי שקל והמכונה לא מקבלת חצאים, אבל הוא שילם את מלוא הסכום והמכונה בלעה לו את הכסף כי הוא התעכב בזמן שהלך להביא עוד שקל. הבחור ביקש ממני להדחק יחד איתי במחסום המסתובב. אחרי התלבטות שלי וחקירה קצרה בסוף הסכמתי.
האם האם אסור עלי להסכים או שזה בסדר שהאמנתי לו? אני צריך לשלם לבעל המקווה?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

טוב עשית שחקרת את הלקוח שרוצה להיכנס, כיון שאסור להכניס למקווה אדם שלא משלם, ואם עזר לו להיכנס חייב לשלם למקווה. אולם אחרי שחקרת אותו והוא השיב ששילם והכסף נפל במכונה מותר לך להכניס אותו, כיון שמסתבר שבעל המקווה גם היה סומך עליו ונותן לו להיכנס.

בהצלחה.