פאה חדשה בשנת אבל

שאלה:

שלום רב
אני בשנת אבל על אבי. האם מותר לי לקנות פאה חדשה לחתונה של נכדה?

תשובה:

שלום רב

לגבי בגדים חדשים בשנת אבל, והפאה אף היא בכלל דין זה, למנהג בני אשכנז כל בגד חשוב כמו פאה שמלה חגיגית, חליפה וכדומה אסור לקנות, נעליים מותר לקנות. למנהג בני ספרד החמירו בזה רק בבגדים לבנים חדשים ולא בבגדי צבעונין.

במקום צורך גדול ניתן לקנות בגד ולתת לחברה וכדומה שתלבשנו יומים ואחר כך ללובשו, ראה דעת קדושים סי’ שפט ס”ק ג, ובבאר הגולה שם ס”ק יז.

בשורות טובות והרבה מזל טוב.