נתקעתי עם רכב באפניים

שאלה:

היו אופניים שוכבות במגרש חנייה לא במקום מיוחד לאופניים ונתקעתי בהם. אני צריך לשלם לבעל האופניים?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

נוסע שדרס אופניים שהיו מושלכות בחנייה במקום שהאופניים לא היו אמורים להיות מושלכים, הנהג פטור מתשלום. אולם אם הנהג הבחין באופניים ולא נזהר ונתקע בהם – חייב לשלם.

בהצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך חושן משפט הלכות נזקי ממון סימן תיב סעיף א

"המניח את הכד ברשות הרבים, ובא אחר ונתקל בו ושברו, פטור, שאין דרך בני אדם להתבונן בדרכים".