כסף שהופקד לבטחון אם מותר להשתמש

שאלה:

שלום,
משכיר קיבל כסף פיקדון במזומן כערבון שיוחזר בתום תקופת ההשכרה אם לא היו נזקים וכו'. האם המשכיר רשאי להשתמש בכסף לצרכים אישיים בינתיים?
אם לא והוא איננו רוצה להחזיק את הכסף בבית, האם הוא רשאי להפקיד אותו בבנק. אם כן, הוא חייב לשמור הכסף בחשבון נפרד?

תשובה:

שלום וברכה,

כסף שהופקד בידו לשומרו אם הכסף צרור אסור לנפקד להשתמש בכסף. ואם הכסף אינו צרור מותר לנפקד להשתמש בכסף, ויפרע את הכסף מיד שיידרש ממנו. ולכן מותר לך להשתמש בכסף עד לזמן הפירעון.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ רצב סעיף ז. וכיום שכולם משתמשים במעות וצריכים למעות מותר לכולם להשתמש בכסף כשולחני וחנווני.