תאריך לבר מצוה ועלייה לתורה

שאלה:

האם ניתן לעלות לתורה בתאריך הלועזי שבוע לפני התאריך העברי ?

תשובה:

בודאי שזה לא אפשרי. אין כל משמעות לתאריך הלועזי על פי היהדות, בזמן זה הוא עדיין קטן שאינו מצטרף למנין ואינו עולה לתורה.

מה שמאוד חשוב ללמד את הילד, שכל הטקס והעלייה לתורה זה יפה מאוד, אבל זה לא המהות, הדבר המהותי החשוב ביותר, שיהודים מסרו נפשם עליו כל הדורות, הוא להבין את ענין הכניסה לעולם המצוות, ובאופן הכי בולט, החובה התמידית להניח תפילין בכל יום בלי לוותר כלל.

התפילין הן צינור הקשר בין היהודי לבוראו, בתפילין שלנו כתוב שמע ישראל ה' אלוקינו ה' אחד, בתפילין של ה' במובן רוחני כביכול, כתוב מי כעמך ישראל גוי אחד בארץ. כלומר, היחס של עם ישראל לה' הוא כשל שני אוהבים שכל אחד מחזיק את תמונת וזכרון בן זוגו בכיסו [על ראשו ועל זרועו] וכך הם מאוחדים בכל עת.

צריך ללמוד להיות יהודי גאה שמקפיד על העקרונות תמיד בלי לוותר, בגאון ובשמחה.

מזל טוב ורוב נחת.