כלאים בנבטים

שאלה:

אני מגדל נבטים בקופסאות זכוכית עם רשת, כל זרע בנפרד. אבל אני שם אותם אחד ליד השני בהארון. האם יש חשש לכלאים?

תשובה:

יש בשאלתך שני נושאים לדיון, הראשון אם יש כלאים בגידולי מים, ובענין זה ראה מה שכתנו כאן.

נושא שני, האם יש כלאים כשכל זרע בעציץ אחר, בענין זה, הכלל הוא שגם כאשר שותלים בשני עציצים שונים, יש להרחיק בין המינים כשיעורי ההרחקה שנאמרו לגבי מי ששותל באדמה ואין חילוק בדבר, ראה חזון איש כלאים סי' יג ס"ק טז.

כמובן הבעיה קיימת רק כאשר מדובר במיני זרעים שונים.