שירים אסורים בשמיעה

שאלה:

1. האם שירי אהבה אסורים בהאזנה גם כשמדובר בשירים 'מצד האישה'?
2. האם המנגינה נאסרת? (למילים אחרות)

תשובה:

כל שיר שמעורר אסוסיאציות של חטא או תאוות וכל דבר שנוגד לרוח התורה, אין לשמוע, זה לא משנה מצד האיש או מצד האשה, בפועל זה מזכיר וגורם להרהור בדברים שאינם מתאימים לנו כיהודים, האמונים על אהבה בתוך המשפחה וכו'.

אין איסור במנגינה, אבל ככל שזה גורם למי ששר אותה להזכר במילים המקוריות, אז מה עשינו..