לא תעשוק בעיקוב תשלום לוועד הבית

שאלה:

בבניין שבו אני מתגורר היה ויכוח בין השכנים בנושא האופנים שבבנין ועד הבית עסק בכך רבות ראה אחד השכנים שכך והחליט לעקב את תשלום ועד הבית בכוונה בכדי שהועד בית יעסוק בתשלום ולא באופנים (צריך לומר שכוונתו מראש היתה לשלם אלא שרצה לדחותו מספר פעמים לפני התשלום) האם עבר השכן על לא תעשוק?

תשובה:

שלום וברכה,

אם וועד הבית מקבל תשלום עבור עבודות וועד הבית, הרי הוא שכיר של הדיירים, ואם מונע ממנו את שכרו עובר בכמה לאווים המוזכרים בשו"ע סימן שלט סעיף ב. אבל אם הנציג של ועד הבית לא מקבל תשלום אלא מעביר את התשלום לגבייה של חשמל וכדו' ולא מנעו שכר מהפועלים בגין עיכוב התשלום, השכן לא עובר באיסורים הנ"ל, אבל ודאי שעושה שלא כדין שמעכב את התשלום שחייב לשלם.

בהצלחה.