צרירות דם בעוף

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אני הרבה נתקלת בחלקים עם דם פנימי או בחלקים נרחבים יותר על כנפיים ושוקיים . יש קבוצת הלכה בוואטסאפ שאני נמצאת בה ושלחתי תמונה בעבר על חלק עם דם בעוף והרב אמר שזה בסדר ושזה מכה. אבל איך אוכל להחליט בעצמי האם זה מכה או צרירות דם . כרגע נתקלתי בחלק קטן אדום והסרתי אותו ועל כנפיים יש חלקים נרחבים יותר באדום . פעם שעברה זרקתי אבל זה נראה לי בל תשחית . מה עושים? איך אפשר לדעת ?,
כשרות העוף היא מהדרין של הרבנות אם לא טועה
תודה לרב

תשובה:

שלום וברכה

ככלל זה מאוד מצוי שיש מכה בעוף וזה לא צרירות דם, לפעמים רואין ממש גוש דם עומד תחת מקום בעור, שימי לב לא איזור אדם, אלא גוש דם צרור, את זה יש להוציא.

שבת שלום.