עלייה לקבר בשנה מעוברת

שאלה:

שלום רב, אבי כהן יעקב ז"ל נפטר בכ"ו תמוז תשפא. השנה היא שנה מעוברת. מתי זה 11 חודשים ומתי מסתיימת שנת האבלות. מתי עולים לקבר? מתי אזכרה? ומה עלי לעשות? תודה בריאות ובשורות טובות

תשובה:

שלום וברכה

11 חודש לנוהגים לעלות אז לקבר, יה בכ"ה באייר, וה12 חודש שהוא עיקר זמן עלייה לקבר למנהג הספרדים, יהיה בכ"ה בסיון, המהדר לעלות גם ב13 חודש שהוא תאריך הפטירה, בכ"ו בתמוז, תבוא עליו הברכה כפי שהמליץ בשו"ת רב פעלים למרן הבן איש חי ח"ד סי' מא.

שבת שלום ומבורך.