כתמים חומים / טבילה ללא תשמיש

שאלה:

שלום וברכה!
תודה רבה על האתר והתשובות המחכימות.
אשתי ילדה לפי 3 חדשים ושבוע (בערך) לפני כמעט שבועיים היא ראתה כתם של דם על תחתון לבן שנראה לנו יותר מגריס, חשבנו שזה מחזור אבל זה לא התקדם לשם מקום חיכינו כמה ימים ואז שוב יצא לה דם וחשבנו שהמחזור התחיל אבל גם זה היה חד פעמי. במוצש האחרון היא עשתה נפסק ויצא נקי אבל למחרת היא ראתה כתמים חומים. בבדיקות שהיא עשתה אח"כ לא היה כתמים אבל בבוקר שלמחרת שוב היא ראתה כתמים חומים כהים (היא אמרה כמו שוקולד). ביום שלישי היא הלכה לרופאת נשים שבישרה לנו שהיא בהריון והורתה להפסיק את ההנקה כי יש לה קצת היפרדות שליה ושבגלל זה יש לה כתמים. בנוסף אמרה לה לא לקיים יחסים עד שהשליה תיסתדר.
השאלה היא האם זה כתמים שאוסרים?
אם לא היא יכולה לעשות שוב בדיקה אפילו שהפסיקה באמצע השבעה נקיים?
והאם כשאסור לקיים יחסים כדאי שהיא תטבול או שתחכה עד שזה יהיה רלוונטי?
תודה מראש!!! וסליחה על האריכות!
תזכו למצוות.

תשובה:

שלום וברכה

ראשית, שיהיה בשעה טובה ובנקל בעז"ה.

לשאלתך, אני מניח שהיא הסיחה דעת השבעה נקיים יותר מ24 שעות, כך שגם אם הכתמים החומים הללו אינם אוסרים [יש להראות לרב, אינני יכול להשיב על כתם חום בלי להראות, לפעמים יש בו מירקם דמי או נטיית לאדמומית], ממילא הייתי ממליץ להתחיל שבעה נקיים מחדש עם הפסק טהרה [בלאו הכי אתם מנועים מתשמיש, כך שאין כל כך ענין מיוחד למהר].

אפשר בהחלט לטבול בלי תשמיש, עיקר החשש שהובא בזה בספרים, הוא כאשר הבעל לא בבית, אבל כאשר הוא בבית אין סכנה [ראה שו"ת מור ואהלות ברכות והודאות סי' כח].

רק חייבים להזהר לא להגיע לקירבה רבה מידי, כזו העלולה להביל להוצאת ז"ל.

שבת שלום ומבורך.