כסף של צדקה

שאלה:

שלום כבוד הרב ושבת שלום

יש לי שאלה בקשר לצדקה:

הוצאתי מאה שקל ואמרתי מאה שקל שזה היה לצדקה מותר לפרוט את זה לכסף קטן ולתת בעזרת השם בלי נדר כול יום צדקה לקופה צדקה?

תשובה:

ברגע שתרמת את המאה ש"ח לצדקה כבר כולו לצדקה, אין ענין בזה לחלק לימים שונים, כי זו מצוה אחת, המצוה כבר התקיימה, ועתה חובה עליך לקיימה בפועל, הכסף הזה כבר אינו שלך ואין משמעות למה שאתה מחלק לימים שונים. להבא אם אתה רוצה לתת כל יום קצת, אל תקדיש את הכסף כולו לצדקה אלא כל יום תתן משלך.

שבת שלום.