משחק יצירת אותיות בנעיצת כדורים בחורים על ידי מגנט – כותב בשבת

שאלה:

אם מותר להשתמש בשבת במשחק שהוא לוח עם חורים שבתוכם כדורים קטנים ממתכת ובעזרת כעין עפרון שבראשו מגנט הכדורים עולים, ותכליתו לכתובלצייר ולמחוק וחוזר חלילה, ומה הדין לקטנים זה נקרא בחנויות לוח מגנטי עם עט

תשובה:

אין לשחק במשחק זה בשבת, משום שהאותיות בעצם ננעצות בכח על גבי רקע, וזה בכלל דברי המגן אברהם הידועים בסימן שמ ס"ק כב, וראה בזה פסקי תשובות שם אות יט.