מחיצת עץ בשירותים

שאלה:

מחיצת עץ איכותית שיש בשירותים ציבוריים.
בין כל משתמש בעמדת מתן שתן בעמידה.
האם ניתן לקחת מחיצות אלה ולהפוך אותם לשולחן קטן ללימוד תורה עליו? או שזה אסור מסיבה הלכתית כלשהי?

תשובה:

באופן כללי לגבי מחיצות בית הכסא מבואר בפוסקים בסימן פג שככל שעשו בו שינוי מעשה בטל ממנו דין בית הכסא. מחיצות עץ אלו, יש לדון אולי זה כבר ממש נעשה גרף של רעי וזה גרוע מסתם מחיצות בית הכסא, אינני יודע, וכיון שבלאו הכי השאלה אינה מעשית אני מקווה… נשאר בכך…